Taze Balık Nasıl Olur?
* Deri rengi parlak, pulları sağlam(zor kopar) olur
* Gözleri canlı ve parlak görünür, etrafında kan toplanmamıştır
* Solungaçları parlak kırmızı olur ve deniz kokusu hissedilir
* Solunğaç kapağı kapalıdır
* Karın derisi parlak gri renkte olur ve gergindir
* İç organları normal konumda ve birbirinden ayrıdır
* Kas dokusu sıkıdır ve parmakla bastırıldığında deri eski haline gelir, iz kaybolur
* Balığın kokusu avlandığı suyun kokusunda olur.
Peki Ya Bayat Balık Nasıl Olur ?
* Deri rengi mattır ve deri yüzeyinde sümüksü bir tabaka oluşmuştur
* Göz yüzeyinde sümüksü tabaka oluşmuştur ve korneası bulanıktır, gözde kan toplanır
* Solungaçları sarımsı gridir ve hafif kokuşma vardır
* Solungaç kapağı kolay açılır veya açıktır
* Karın derisi mattır, sarımsı renk vardır ve deri üzerinde sümüksü tabaka oluşmuştur
* İç organları birbirine yapışmıştır ve kötü koku hissedilir
* Kas dokusu gevşektir ve parmakla bastırıldığında iz kalır.