TAZE BALIĞI GÖZÜNDEN TANIMAK İSTER MİSİNİZ?




Balık Sezonu Yaklaşıyor... Aşağıda sizlerle paylaştığım bilgileri okuduktan sonra artık sizlerde üst düzeyde bir ''taze balık avcısı'' olacaksınız. Lütfen Balık alırken bu özelliklere dikkat edelim, hem paramızın karşılığını alalım hem de bayat balıkla sağlığımızdan olmayalım. Buyurun...

Taze Balık Nasıl Olur?

* Deri rengi parlak, pulları sağlam(zor kopar) olur
* Gözleri canlı ve parlak görünür, etrafında kan toplanmamıştır
* Solungaçları parlak kırmızı olur ve deniz kokusu hissedilir
* Solunğaç kapağı kapalıdır
* Karın derisi parlak gri renkte olur ve gergindir
* İç organları normal konumda ve birbirinden ayrıdır
* Kas dokusu sıkıdır ve parmakla bastırıldığında deri eski haline gelir, iz kaybolur
* Balığın kokusu avlandığı suyun kokusunda olur.

Peki Ya Bayat Balık Nasıl Olur ?

* Deri rengi mattır ve deri yüzeyinde sümüksü bir tabaka oluşmuştur
* Göz yüzeyinde sümüksü tabaka oluşmuştur ve korneası bulanıktır, gözde kan toplanır
* Solungaçları sarımsı gridir ve hafif kokuşma vardır
* Solungaç kapağı kolay açılır veya açıktır
* Karın derisi mattır, sarımsı renk vardır ve deri üzerinde sümüksü tabaka oluşmuştur
* İç organları birbirine yapışmıştır ve kötü koku hissedilir
* Kas dokusu gevşektir ve parmakla bastırıldığında iz kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder